Draženka Milinković
mag.prim.educ.
voditeljica sistemskih konstelacija
NLPt psihoterapeutkinja (ECP)

Članica Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH) preko Hrvatske asocijacije za NLPt i International Sistemyc Constellations Association (ISCA).

U tijeku edukacije:  Essentials of trauma treatement i Grieving and remembering.

Draga Draženka, raduje me da otvaraš Web stranicu, čekala sam taj dan. Pratim Tvoj rad, smiješno je reći rad, da kažem pratim Tebe, svašta se može misliti, ali to je istina, pratim Tebe, Tvoje riječi, razgovore, Tvoj smijeh i Tvoje suze, Tvoje ponašanje i Tvoje življenje onoga što govoriš. I danas ima dosta kvalitetnih stranica, ali ja čekam Tvoju, zašto, zato jer se u Tebi osjeća bliskost, sa mnom, kao i s osobom koju prvi puta vidiš, tu bliskost koja nas sve povezuje. Ti si  njoj otvorena, ne skrivaš osjećaje i ne skrivaš ljubav, a ipak Ti si rijetka osoba koju znam da stvari stavlja na pravo/njihovo mjesto.

Veselim se stranici, veselim se susretima, veselim se jer pružaš učenje, veselim se što sam sposobna za učenje.

HVALA TI

Jasenka

Čast mi je i zadovoljstvo napisati kratki osvrt na svoje susrete s Draženkom, jer su mi upravo oni izuzetno puno pomogli i značili da budem ovdje gdje danas jesam, a gdje nisam niti mislila da ću biti, onog prvog puta kada sam došla kod nje. Došla sam u suzama, izgubljena, bez ikakve ideje kako da se izvučem iz stanja i situacije u kojoj sam se našla. Svaki susret mi je pomogao da shvatim  što trebam, i što je meni bilo jako važno, kako da to dobijem. Nakon nekoliko mjeseci, prilikom jednog susreta, podsjetila me na ono što sam rekla da želim onaj prvi put kada sam došla, jer je upravo to bilo ono što sam sada živjela. Ja sam se izvrsno osjećala i živjela svaki dan ispunjeno i zapravo se moj život promijenio onako kako sam ja to htjela. Još pamtim onaj osjećaj koliko mi je bilo nevjerojatno kada je Draženka izgovorila da je naš rad u pogledu onog zbog čega sam se obratila završio i da sada uživam u tome što imam. Osjećala sam se sigurno, znajući da imam pravo živjeti onako kako želim, da to neće biti za 10 godina ili tko zna kada, nego je upravo sada. Osvijestila sam također, kada sam došla do prvog cilja, da tako mogu cijeli svoj život organizirati kako ja želim, bez da se preispitujem bezbroj puta kako je nekom drugom, ne pitajući se pri tom kako je meni. Nastavila sam i dalje ići kod Draženke.

Promjena koju sam postigla i zbog koje sam se osjećala ugodno bila je motiv i za neke druge. Na poslu na kojem sam tada radila bilo mi je lijepo, zbog čega ga nisam željela napustiti, ali mi se otvorila nova prilika i trebala sam donijeti odluku. Draženka mi je na poseban način pomogla, definirala sam što želim, kao i što ne želim, i vidjela kako se osjećam u pogledu bilo koje odluke. Bila mi je potrebna jasnoća koja mi je omogućila da donesem odluku da krenem dalje i da se odvažim naučiti nešto novo. Na poslu na kojem sam danas isto tako mi je lijepo i vjerojatno, ako ga budem trebala mijenjati, zbog toga mi neće biti lako otići, ali sada znam da to mogu, jer već jednom jesam. I znam kako donijeti takvu odluku. Draženki sam zahvalna na iskrenoj podršci u svim životnim situacijama u kojima mi je pomogla svojom znanjem i trudom, te bila oslonac. Dokazala sam samoj sebi da uz njenu pomoć, gledajući iz ove stolice i ovih cipela, mogu koračati naprijed i da u svom životu mogu uživati u ovom miru i sigurnosti koje imam. Ako zapne, znam da se mogu obratiti divnoj savjetodavnoj terapeutkinji koja me naučila da izvučem najbolje iz svake situacije, da svjesno živim i uživam u svom životu. Sada znam kako.

 

I.B.

Nakon svake terapije kod Dade osjećam se smireno, ali puna života. Povećana mi je koncentracija, a osjećaj što mogu i koliko mogu omogućuje mi i da puno toga s lakoćom napravim. Od dolaznog pozdrava Dada zrači pozitivnom energijom koja tijekom tretmana učinkovito smanjuje oluje u mojim mislima i do odlaska osjećam tu koherenciju koja onda potraje danima. Rad s njom je izuzetno ugodan i veselim se svakom terminu. Dada je topla osoba, a njezin staložen pristup i osmijeh lagano otvaraju pristup sagledavanju svakog problema iz sasvim drugačije perspektive.

M.B.

Prihvatiti neprihvatljivo, shvatiti neshvatljivo. Bilo je nemoguće dok nisam upoznala Draženku uz čiji sam dodir i navođenje zavirila iza vlastitih tvrdokornih koprena. Počela sam razumijevati i spoznavati ono što se nisam usudila ni propitkivati. Kako prihvatiti gubitak voljene osobe, kako se s njim nositi i sebe dalje realizirati uživajući u mijenama koje život i vlastiti postupci stvore i donesu.

Renata

Uz pomoć gospođe Draženke moje unutarnje dijete konačno je postalo sretno, zadovoljno i kreativno i oslobodilo prostor ženi koja se nedugo nakon toga rodila. Naučila sam izboriti se za sebe, naučila sam koliko malo treba za sreću i mir i ono što je najbitnije – naučila sam koliko vrijedim i da vrijedim općenito. S tretmana sam uvijek odlazila vidno zadovoljnija, sa smiješkom na licu, spremna na sve izazove koji bi mi se mogli naći na putu i u stanju apsolutnog Joie de vivre-a. Svima bih preporučila rad s gospođom Draženkom, jer svojim velikim znanjem, umijećem, beskrajnim razumijevanjem, ali i smiješkom i toplinom, budi ono najbolje u vama.
Još jednom, HVALA Vam puno!

Anja